Conference League

Από το 8/11 στο... 11/11: Ο Παναθηναϊκός οφείλει να ξέρει πως η Τσέλσι θ’ αλλάξει ολοκληρωτικά στην Αθήνα

Άλλη μια μετάβαση από τα εγχώρια στα ευρωπαϊκά ύδατα για την Τσέλσι που αναμένεται να παρατάξει στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό μια παντελώς διαφορετική 11άδα από εκείνη του «Άνφιλντ».

Ο Μαρέσκα έμεινε φοβερά ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του στο «Άνφιλντ», το απόγευμα της Κυριακής. Το ίδιο και ο κόσμος των «μπλε».

Το αποτέλεσμα μπορεί να ήταν αρνητικό, όμως, οι Λονδρέζοι έδειξαν πως με τον Ιταλό κόουτς στην άκρη του πάγκου μόνο βήματα μπροστά κάνουν, έχοντας φυσικά και το τεράστιο βάθος στο ρόστερ για να εξυπηρετείται κάθε σκοπός σε κάθε διαφορετική διοργάνωση.

Έχοντας κλείσει με την 8η αγωνιστική της Premier League, αλλά και με τη Stoiximan Super League, Παναθηναϊκός και Τσέλσι κοιτάζουν πλέον τη μεταξύ τους συνάντηση το βράδυ (19:45) της Πέμπτης για τη 2η αγωνιστική της League Phase του Conference League.

Εκεί, ο Έντσο Μαρέσκα αναμένεται ν’ αλλάξει ξανά, ολοκληρωτικά την ομάδα του, η οποία δεν θα έχει καμία σχέση μ’ εκείνη που παρουσιάστηκε στο «Άνφιλντ» απέναντι στη Λίβερπουλ. Συνηθίζει, άλλωστε, ο τεχνικός των «μπλε» να χρησιμοποιεί τελείως διαφορετικά πρόσωπα στις εγχώριες και τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Και την τελευταία φορά είχε παρατάξει ένα σύνολο που ήταν διαφοροποιημένο κατά… 11/11!



Υπάρχουν σταθερές σε ό,τι αφορά τον τρόπο που έχει καταρτίσει τα πλάνα του ο προπονητής της Τσέλσι, για τα παιχνίδια του Conference League. Και κάπου εδώ υπενθυμίζουμε πως ο Κόουλ Πάλμερ δεν θα έρθει στην Αθήνα, αφού έμεινε εκτός λίστας για τη League Phase και θα μπορεί να συμπεριληφθεί για τα νοκ-άουτ με το νέο έτος.

Ο Γιόργκενσεν στα γκολπόστ και οι Ντισασί – Μπαντιασίλ φαντάζουν οι πιο σίγουροι για τα μετόπισθεν. Εκεί ίσως τοποθετηθεί και ο Τόσιν Ανταραμπιόγιο, αν και ήταν παρών και στο «Άνφιλντ», παίζοντας δίπλα στον Κόλγουιλ, στην επιστροφή και του Ρις Τζέιμς στο δεξί άκρο. Αυτό προκάλεσε και τη μετατόπιση του Γκουστό αριστερά.

Ο Μούντρικ έχει πάρει φανέλα βασικού και στα τρία ευρωπαϊκά ματς της Τσέλσι φέτος, παίζοντας και στη διπλή κόντρα με τη Σερβέτ στα Playoffs, αλλά και στην πρεμιέρα της League Phase με τη Γάνδη. Στα χαφ κάθε φορά υπήρχε διαφορετικό δίδυμο, με τον Ντούσμπερι – Χολ να έχει από μια φορά τους Έντσο Φερνάντες, Κασαντέι και Καϊσέδο δίπλα του.



Ο Ρενάτο Βέιγκα είναι ακόμα μια από τις «σταθερές» του Μαρέσκα, ενώ στην επίθεση υπάρχει διαφορετική τριπλέτα. Ο Ενκουνκού είναι ο μοναδικός που ξεκινά στις ευρωπαϊκές δοκιμασίες της Τσέλσι. Από εκεί και πέρα έχει παίξει με τους Νέτο-Γκίου, Φέλιξ – Νέτο και Γκίου – Μαντουέκε.

Μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τη Σίτι, ο τεχνικός των «μπλε» είχε διατηρήσει μονάχα τους Καϊσέδο και Ενκουνκού στην 11άδα του εντός έδρας παιχνιδιού με τη Σερβέτ. Στο ταξίδι στην Ελβετία, είχε προηγηθεί ματς με τη Γουλβς. Η Τσέλσι είχε διαφοροποιηθεί κατά τα 8/11. Οι Έντσο, Μούντρικ και Μαντουέκε ξεκίνησαν και στα δυο ματς.

Το αποκορύφωμα ήρθε στην αναμέτρηση με τη Γάνδη. Λίγες μέρες νωρίτερα είχε διεξαχθεί το 4-2 επί της Μπράιτον με το ιστορικό καρέ του Πάλμερ. Ο Μαρέσκα άλλαξε ολοκληρωτικά όλη την ομάδα του! Και τα 11 πρόσωπα ήταν διαφορετικά! Κι όμως πέτυχαν το στόχο της έναρξης στη League Phase με νίκη…

Και τώρα, Παναθηναϊκός…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x